www.tao.ca

θεωρητικά κείμενα
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
About TAO - www.tao.ca/sky
Join TAO - new.tao.ca
TAO Help - help.tao.ca
TAO Email - mail.tao.ca
TAO Email Lists - major.tao.ca
TAO Event Listings - events.tao.ca
e-mail: tao-org@tao.ca

TAO communications (www.tao.ca)

 

Το "TAO Communications" είναι μια περιφερειακή ομοσπονδία αποτελούμενη από αυτόνομες τοπικές κολλεκτίβες και άτομα. Οργανώνουμε δίκτυα σαν ένα μέσο υπεράσπισης  και επέκτασης του δημόσιου χώρου (public space) ασκώντας το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού. Δημιουργούμε γνώση μέσα από ανεξάρτητη, δημοσίου ενδιαφέροντος, έρευνα και τη διακινούμε ελεύθερα μέσω της συμμετοχικής εκπαίδευσης.

Προωθούμε ενεργά την ίδρυση ελεγχόμενων από τους εργάτες αυτόνομων ζωνών. Πιστεύοντας ότι η πληροφορία πρέπει να είναι ελεύθερη, λειτουργούμε ενάντια στους πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς που ρυθμίζονται από το κεφάλαιο ή την αγορά, προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της, οικολογικά εκφρασμένης, παγκόσμιας απελευθέρωσης. Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική χρήση των μέσων παραγωγής προωθώντας τα πιστεύω μας. Επίσης, δημιουργούμε tactical arts προτεινόμενες για τέτοιες πρακτικές και εμπνευσμένες εφαρμογές, ώστε να ενθαρρύνουμε άλλες αυτόνομες ομάδες και άτομα να ενωθούν μαζί μας στον αγώνα μας για δημοκρατία και ίσα δικαιώματα.

 

1) Θέλουμε ελευθερία. Θέλουμε τη δύναμη να αντισταθούμε στην τυραννία και τη "μοίρα".

Πιστεύουμε στη, βασισμένη στη κοινότητα, συμμετοχική δημοκρατία που γεννιέται από την άμεση δράση και τη δημόσια υπευθυνότητα. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι δεν θα είναι ελεύθεροι μέχρι να έχουμε όλοι τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε ότι η κοινωνία μας αποτελείται από ίσους, σε μια διαδικασία εθελοντικής συνεργασίας, ανθρώπους. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την ελευθερία του καθένα να υπάρχει, να ανήκει και πολύ απλά να ζει, με έναν τρόπο που δεν καταπατά τα δικαιώματα των άλλων.

 

2) Θέλουμε πλήρη εργασία και ενίσχυση για όλους τους ανθρώπους, δημιουργώντας πολιτική, οικονομική και κοινωνική ισότητα.

Πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος έχει εξ αρχής το δικαίωμα είτε για πλήρη εργασία είτε για ένα εγγυημένο εισόδημα. Πιστεύουμε ότι τα μέσα παραγωγής πρέπει να περάσουν στα χέρια των ανθρώπων, ώστε οι κοινότητες να έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν πλήρη απασχόληση, παρέχοντας ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής που θα προσπαθεί να συναντήσει τις ανάγκες όλων των ανθρώπων τώρα και στο μέλλον.

 

3) Θέλουμε να σταματήσει η ληστεία των κοινοτήτων μας από τους καπιταλιστές.

Πιστεύουμε ότι η παγκόσμια διευθύντρια τάξη και οι εταιρίες της έχουν χτιστεί πάνω στη λεηλασία, το πλιάτσικο, τη κατάκτηση και την τυραννία. Ζητάμε να δοθεί ένα τέλος στην οικονομική σκλαβιά και εξάρτηση, με την ακύρωση όλων των χρεών και να δοθούν αποζημιώσεις σε όλους τους ιθαγενείς κατοίκους.

4) Θέλουμε ελεύθερη και αξιοπρεπή κατοικία, στα μέτρα των ανθρωπίνων αναγκών.

Πιστεύουμε ότι αν οι ιδιοκτήτες γης και οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν δώσουν ελεύθερα αξιοπρεπή στέγαση, τότε η γη πρέπει να οργανωθεί σε κοπερατίβες, ώστε οι τοπικές κοινότητες, αν χρειαστεί με εξωτερική βοήθεια, να μπορέσουν να χτίσουν και να παρέχουν αξιοπρεπή σπίτια για τα μέλη τους.

5) Θέλουμε ελεύθερη, συμμετοχική εκπαίδευση για όλους τους ανθρώπους, που να μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τις διάφορες ιστορίες που υπάρχουν στους πολιτισμούς μας, και τους διάφορους ρόλους που όλοι μας παίζουμε στη σημερινή κοινωνία.

Πιστεύουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα καθιστά τους ανθρώπους ικανούς  να γνωρίζουν τον εαυτό τους μέσα από μια συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία η οποία επίσης επιτρέπει και ενθαρρύνει την υπέρβαση του εαυτού.

 

6) Θέλουμε να δοθεί ένα τέλος στους πολέμους όλων των ειδών. Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να απαλλαχθούν από τη στρατιωτική θητεία.

Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να είναι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι θα προστατέψουν τους εαυτούς τους από τη βία και τις επιθέσεις, με όποιο μέσω είναι απαραίτητο. Πάνω σε αυτό υποστηρίζουμε τις κοινοτικές προσπάθειες να οργανωθούν ομάδες αυτοάμυνας για να αμυνθούν και να υπερασπίσουν την ασφάλειά τους από τη βία του κράτους.

 

7) Θέλουμε άμεσο τέλος στην καταπίεση και στον κατατρεγμό των ανθρώπων στα χέρια του κράτους.

Υποστηρίζουμε και αγωνιζόμαστε μαζί με τους αγώνες των φεμινιστριών, όπως επίσης και των ιθαγενών, των μαύρων, των ομοφυλόφιλων, των νέων, τους αγώνες για την απελευθέρωση των ανθρώπων και των ζώων, {...}. Είμαστε αντί-φασίστες, αντί-σεξιστές, αντί-ρατσιστές, αντί-ομοφοβικοί, αντί-εξουσιαστές, και ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τον νέοσυντηρητισμό. Υποστηρίζουμε την απελευθέρωση από τις ταμπέλες και το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού.

8) Ζητάμε την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων, και σταδιακή κατάργηση όλων των φυλακών, και των αυταρχικών ψυχιατρικών ιδρυμάτων.

Πιστεύουμε ότι το νομικό σύστημα ούτε δίκαιο είναι, ούτε εκπροσωπεύει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ανθρώπων. Οραματιζόμαστε μια κοινωνία που έχει κοινοτική συσχέτιση (community engagement) παρά κοινωνική απομόνωση στις σχέσεις της με τους πιο αποξενωμένους.

 

9) Θέλουμε ένα σύστημα δικαιοσύνης που αρμόζει στις κοινότητες που επηρεάζει, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες όλων όσων βρίσκονται στις κοινότητες, προστατεύει τα αναπαλλοτρίωτα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, και αναζητά λύσεις αντί για εκδίκηση, ισότητα αντί για προστασία των ενδιαφερόντων μιας ελίτ.

Πιστεύουμε ότι, όταν όλες οι πλευρές εκφράζονται εξ ίσου και δίκαια, σαν μέρος μιας δημοκρατικής διαδικασίας, οι συγκρουώμενες πλευρές, καθώς αποβλέπουν στην ομοφωνία, προσπαθούν αρκετά να επιλύσουν τα προβλήματα, μένοντας όλες οι πλευρές ικανοποιημένες. Αυτό είναι που θαυμάζουμε και παίρνουμε σαν μοντέλο  σε έναν αριθμό ιθαγενικών συστημάτων δικαιοσύνης.

 

10) Θέλουμε καθαρό αέρα, καθαρό νερό, ελεύθερη παγκόσμια πρόσβαση σε όλων των ειδών τα μέσα, φροντίδα υγείας, και δημόσια μεταφορά, καθώς επίσης τη δυνατότητα να παράγουμε και καταναλώνουμε φαγητό, βότανα, και ποτά, χωρίς βιομηχανικές τοξίνες, μικροβιοκτόνα, γενετική τροποποίηση και παραποίηση.

Πιστεύουμε ότι το περιβάλλον μας και η αλληλεπίδραση μας με και μέσα σε αυτό, καθορίζει όχι μόνο την υγεία και ευημερία μας, αλλά και τη δυνατότητά μας να συμμετέχουμε σαν ενεργά μέρη της κοινωνίας μας.

Το TAO communications είναι μια κοοπερατίβα η οποία αλλάζει με τον χρόνο και αναπτύσσεται στον χώρο. Είμαστε μια ομάδα διάφορων ατόμων με ταλέντα και ενδιαφέροντα που εκτείνονται δια μέσου των πολλών πεδίων των μέσων, την επικοινωνία, την τέχνη, τον ακτιβισμό, την οργάνωση, την ειρήνη και την αγάπη. Ζούμε και δουλεύουμε σε ανοιχτές κοινότητες, και ενθαρρύνουμε και άλλους να συμμετέχουν στις προσπάθειές μας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (σαν άνθρωποι) αν οι πληροφορίες σε αυτό το φυλλάδιο σας ελκύουν.