Από το Ρ.Ρόκερ,
Ο Ισπανικός "Εμφύλιος" Πόλεμος - Ανατομία της Ισπανικής Επανάστασης,
εκδόσεις Ελεύθερος Τύπος

Ισπανία 1936  
 

 

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΤΟΥΡΡΟΥΤΙ»

Με πρωτοβουλία μερικών συντρόφων του αναρχικού Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι, που τέλειωσε τη ζωή του σύμφωνα με τις επιθυμίες της απελευθέρωσης που έδιναν το στίγμα της εξέχουσας προσωπικότητας του σκεφτήκαμε να συγκροτήσουμε μια ομάδα που θα διαιώνιζε τη μνήμη του ανθρώπου που, με την τιμιότητα και την αξία του, αποτέλεσε σύμβολο της επαναστατικής περιόδου που άρχισε στα μέσα Ιουλίου.

Προσκαλούμε όλους τους συντρόφους που αγαπούσαν το σύντροφο Ντουρρούτι όταν ζούσε και που και μετά το χαμό του διατηρούν ζωντανό στη μνήμη το μεγάλο αγωνιστή, να ενταχθούν στους «Φίλους του Ντουρρούτι».

«Οι Φίλοι του Ντουρρούτι» δεν είναι απλώς ένας ακόμη σύλλογος. Σκοπεύουμε να μπολιάσουμε την Ισπανική επανάσταση με το επαναστατικό σφρίγος του Ντουρρούτι. «Οι Φίλοι του Ντουρρούτι» παραμένουν πιστοί στις τελευταίες λέξεις που είπε ο σύντροφος μας στην καρδιά της Βαρκελώνης, καταγγέλλοντας την αντεπανάσταση και δείχνοντας με παρρησία το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουμε.

Για να γραφτεί κανείς μέλος στην ένωση μας είναι απαραίτητο να ανήκει στη CΝΤ και να αποδείξει το αγωνιστικό του παρελθόν και την αγάπη του για τις ιδέες και την επανάσταση. Προσωρινά, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στη Ράμπλα ντε Καταλούνια 18, διεύθυνση του τμήματος δημοσιογράφων της CΝΤ, 5-7μμ.

Η οργανωτική επιτροπή