ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΘΟΝΗΣ
1024x768

http://www.vrahokipos.net

η σελίδα βρίσκεται διαρκώς "υπό κατασκευή" για κοινωνικούς και όχι μόνο λόγους

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ κ.α.
ΚΕΙΜΕΝΑ


 

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΑ

 

ΙΣΤΟΡΙΑ
Ισπανία 1936, 70 χρόνια
 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

 

«Η απουσία της γνώσης των εναλλακτικών λύσεων
ωθεί στην απόλυτη αποδοχή των καθιερωμένων θεωρητικών
δογμάτων και αφαιρεί κάθε δυνατότητα αμφισβήτησής τους.»

R. Horton

Η δικτυακή κομμούνα Βραχόκηπος (Ελευθεριακή Κολλεκτίβα Αντιεξουσιαστικής Επιθυμίας) είναι ένας χώρος προπαγάνδας, γνώσης και πληροφόρησης
σχετικά με τον ελευθεριακό κομμουνισμό και το ταξίδι προς την ελευθερία.

  Θεωρώντας ότι ένας ελεύθερος κόσμος δεν μπορεί παρά να είναι ένας κόσμος που μοιάζει πολύ με τους κόσμους που οραματίστηκαν και πρότειναν οι αναρχικοί, κυρίως οι αναρχοκομμουνιστές, ένας ελεύθερα συνομοσπονδιοποιημένος κόσμος, ελεύθερων κοινοτήτων, ελεύθερων ανθρώπων και έχοντας την εμπειρία της Ισπανικής Επανάστασης του 1936 σαν τη καλύτερη ίσως απόπειρα εφαρμογής αυτών των ιδεών μέχρι σήμερα, η σελίδα αυτή θεωρεί ότι στις σημερινές συνθήκες και δεδομένου του δυναμικού της, αυτό που μπορεί να κάνει είναι να προπαγανδίσει αυτές τις ιδέες μέσα από το διαδίκτυο.
Επιπλέον, πιστεύοντας ότι παράλληλα με τη διάδοση των ιδεών μας χρειάζεται και η άμεση δράση, θα δοθούν μέσα από τη σελίδα αυτή κάποιες πληροφορίες-προτάσεις για αδιαμεσολάβητη ζωή πέρα από το εμπόριο και σε άμεση σύγκρουση με κάθε εξουσία.
Ακόμη, συνεχίζοντας το ταξίδι προς της ελευθερία, δε μπορούμε παρά να αναζητούμε διαρκώς καινούργιες ιδέες προς αυτή τη κατεύθυνση.

Μιας και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΓΙΑ ΞΟΔΕΜΑ, χρειάζεται να οργανώσουμε καθημερινά,  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, τους δικούς μας κόσμους. Κόσμους που θα μπορέσουν να μας δώσουν τη δύναμη να ζήσουμε και να αντισταθούμε - συνεργαζόμενοι με τη φύση - σε ότι καταστρέφει τις ζωές μας. Κόσμους που θα δείξουν έμπρακτα ότι αυτό που ζούμε δεν είναι αναγκαστικά η μόνη πραγματικότητα. Κόσμους-βήματα στο ταξίδι για την ελευθερία, στο δρόμο της ελεύθερης ζωής, στο δρόμο της ΑΝΑΡΧΙΑΣ.

"Στην αναρχία δε θα φτάσουμε ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ.
Στην αναρχία θα πορευόμαστε σήμερα, αύριο και για πάντα."

Ενρίκο Μαλατέστα

 
Φιλοξενούμενες σελίδες:


Αντιεξουσιαστική Ομάδα Μυτιλήνης Το(υ) Παϊβάν(ι) & κινήσεις από Μυτιλήνη


Το εργαλείο


Η κατάκτηση του ψωμιού


Αρχείο Άγι Στίνα

για επικοινωνία με τον Βραχόκηπο:
vrahokipos@riseup.net