x
Άρθρα
x
Βιβλία
x
Βίντεο
x
Ηχητικά
x
Μπροσούρες
x
Ντοκουμέντα

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Παρασκευή 19 Φεβρουάριος 2021 Βιβλία

Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας

Γιάνης Κ. Κορδάτος

Ομηρικά: 1 τόμος
Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας: 3 τόμοι
Ιστορία των Ελληνιστικών Χρόνων: 1 τόμος
Η Ρωμαιοκρατία στην Ελλάδα: 1 τόμος
Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας: 2 τόμοι
Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας: 5 τόμοι

Το 13τομο αυτό έργο αναρτάται ταυτόχρονα και στη βιβλιοθήκη του blog vivlio2ebook - Η Γνώση είναι Δύναμη

 

Κυριακή 22 Δεκέμβριος 2019 Ντοκουμέντα

Go back!

Η μεγάλη νίκη του λεσβιακού λαού απέναντι στους Άγγλους αποικιοκράτες

Σάββατο 5 Οκτώβριος 2019 Βιβλία

Η κριτική των διαφόρων απόψεων της ρεφορμιστικής ιδεολογίας κατέχει σημαντική θέση στα κείμενα των Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρώπινης σκέψης ήταν η ανάπτυξη της υλιστικής θεώρησης της ιστορίας από τους Μαρξ και Ένγκελς. Αυτοί ήταν εκείνοι, που για πρώτη φορά απέδειξαν το αναπόφευκτο και την ανάγκη για κοινωνικές επαναστάσεις, αποκάλυψαν τους αντικειμενικούς νόμους, που τις προκαλούν και θεμελίωσαν επιστημονικά τον ιστορικό ρόλο της εργατικής τάξης στην καπιταλιστική εποχή, σαν μια δύναμη που θα επιφέρει την παρεπέρα προοδευτική ανάπτυξη της κοινωνίας. Οι Μαρξ και Ένγκελς απέδειξαν επιστημονικά ότι ο δρόμος αυτής της ανάπτυξης περνά μέσα από την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, από τη σοσιαλιστική προλεταριακή επανάσταση. {Από τον πρόλογο}

 

λογοτεχνίαμυθιστόρημαAndrea de CarloΜυτιλήνηΠρολετάριοι Χωρίς (?) ΑυταπάτεςproleΠαρισινή ΚομμούναΣυμμορία με Προλεταριακή ΜνήμηPeter KropotkinAlexander BerkmanSituationist InternationalKarl MarxΠρωτομαγιάορχήστραΔιεθνήςvideoΑκαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔιστορίαέποςλυρική ποίησηδράμαφιλοσοφίαρητορικήαντάρτικαΘεσσαλίαΚαρδίτσατραγούδιαηχητικάΕΣΣΔΑναμνήσειςΕντυπώσειςΠολιτικές & Λογοτεχνικές ΕκδόσειςΔεκέμβρης 2008ΠαιδαγωγικήΜπλόνσκιΣουχομλίνσκιΒιολογίαΜαρξισμόςMarcel PrenantΔιζικιρίκης ΓιώργοςΑλτουσέρΣπινόζαΧάιντεγκερΚαστοριάδηςτέχνηκινηματογράφοςστρουκτουραλισμόςΑριστοτέληςΜπρεχτΦρόυντΜαρκούζεπρωτοπορίαπαράδοσηασυνείδητοψυχανάλυσηγλωσσολογίασημειωτικήεξέλιξηΔαρβίνοςυλισμόςδιαλεκτικήΚαντάφιΛιβύηΑράβικος εθνικισμόςΑράβικος σοσιαλισμόςΝτεριντάΜαρξβιβλιοκριτικήμαρξισμός-λενινισμόςΜακάρενκοφυσικήεπιστήμηΜπιτσάκηςΚιτσίκηςΚορυσχάδεςμουσείοΕθνική ΑντίστασηLouise MichelγράμματαAlbert Zakharovich ManfredΠλανήτηςΣύγχρονη ΕποχήΝικαράγουαΣαντινίσταςFriedrich EngelsΈνγκελςεμφύλιοςΕΑΜ-ΕΛΑΣΚορδάτος
Βιβλιοθήκη Επαναστατικής Διερεύνησης

Για τον Βραχόκηπο

Δυο λόγια για την ιστορία και εξέλιξή του.

Ο Βραχόκηπος εμφανίστηκε στο ελληνόφωνο διαδίκτυο κάπου στις αρχές του 2000. Μια εποχή που καλό ίντερνετ σήμαινε ISDN-64kbps και για να ετοιμάσεις ένα αρχείο pdf ήθελες μερικές ώρες... Αρχικά στους χώρους φιλοξενίας δωρεάν ιστοσελίδων tripod και geocities, λίγο αργότερα φιλοξενούμενος σε subdomain επαγγελματικού server για να κατοχυρώσει τελικά το 2004 το όνομα vrahokipos.net.

Αποτέλεσε μια κατά βάση προσωπική προσπάθεια ¨προπαγάνδας, γνώσης και πληροφόρησης¨ ενταγμένη στον ευρύτερο χώρο του ελευθεριακού κομμουνισμού, που βάδιζε παράλληλα με τη δραστηριοποίηση εντός δομών του αιγαιακού αντιεξουσιαστικού κινήματος. Στις υποδομές του φιλοξενήθηκαν επίσης ιστότοποι φίλων και συντρόφων. Το βασικό site ουσιαστικά αδρανοποιήθηκε το 2007, καθώς οι διεργασίες της πραγματικής ζωής απορρόφησαν τον χρόνο που μπορούσε να διατεθεί στην προσπάθεια. Τον επόμενο χρόνο μια απόπειρα προσωπικής έκφρασης (Για την Τ.Ι.Ν.Α.) άντεξε μέχρι λίγους μήνες μετά τον Δεκέμβρη του 2008. Τα ίχνη της T.I.N.A.ς, όπως και αυτά μιας απόπειρας εκσυγχρονισμού του site, χάθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων.

10 χρόνια μετά, η κατάσταση του ελληνόφωνου διαδικτύου έχει αλλάξει πολύ. Δεκάδες site, ατομικά ή συλλογικά, έχουν κάνει ευρύτερα διαθέσιμη μια τεράστια πληθώρα αντιλήψεων και απόψεων. Το διαδίκτυο αποτελεί βασικό εργαλείο "προπαγάνδας, γνώσης, πληροφόρησης" και ο Βραχόκηπος δεν έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Παράλληλα, η ζωή και η τοποθέτηση της θέσης του συντάκτη του στον γεωγραφικό όσο και στον επαναστατικό χώρο έχουν μετατοπιστεί. Με την παλιά αγάπη του για το βιβλίο και τη γνώση όπως και την προσήλωση στην επαναστατική προοπτική της ανθρωπότητας να τον ακολουθούν στους δρόμους της μετανάστευσης. Η παρούσα επανεμφάνιση δεν τρέφει πολλές φιλοδοξίες. Στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί παρά μια απόπειρα συγκέντρωσης υπάρχουσας βιβλιογραφίας και περιστασιακών τοποθετήσεων.

Για τον Βραχόκηπο

Η ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ

Σοβιετική Αφίσα, Alexei Radakov, 1920